Summer Cottage
Summer Cottage
Summer Cottage
Summer Cottage
Summer Cottage
Summer Cottage
Summer Cottage

Summer Cottage

The landscape of a summer cottage in coastal New England was renovated to improve flow and add charm and interest. The project, which is being implemented in phases, began with careful and extensive revisions to the existing vehicular circulation and parking; the driveway was realigned and new parking areas were developed to improve the pedestrian flow to the front door. The arrival sequence was further enhanced with the addition of an enclosed ‘cottage garden’ to provide a buffer between the parking and the residence. The garden, delineated with a traditional picket fence, is anchored by two ornamental trees that provide shade and intimacy at the front door. Beyond the entry, lush perennial beds, shell paths that crunch loudly under foot, overflowing raised vegetable planters, and a small, covered seating area help establish the casual atmosphere the client wanted to convey at this seasonal residence. Work continues in the side and rear gardens.